Υπάρχουν φίλοι που θα ενδιαφέρονταν για τη δημιουργία ομάδας με κοινό χαρακτηριστικό τη Θεσσαλονίκη ή ακόμα γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα; Τους στόχους της ομάδας τους συζητάμε.

Προβολές: 306

Οι απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση έχουν κλείσει.

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Ενδιαφερομαι και εγω για τη δημιουργια ομαδας ρομποτικης στη Θεσσαλονικη

ευη

Αγαπητή Εύη, αν και είσαι η μοναδική που απάντησε μετά από καιρό, οφείλω να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου. (Ελπίζω Γιώργο Κορρέ να μην καταχρώμαι της φιλοξενίας του χώρου). Να πω καταρχήν ότι είμαι καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση, και το αναφέρω γιατί έχει τη σημασία του. Εκείνο που σκέφτομαι Εύη, είναι καθηγητές, δάσκαλοι από τη Θεσσαλονίκη να συνεργαστούν με τις γνώσεις τους, την εμπειρία, τις ιδέες τους, τα υλικά τους με σκοπό να διδάξουν σε εθελοντική βάση μαθητές των σχολείων τους. Να δημιουργηθούν δηλαδή δικτυωμένα περιβάλλοντα μάθησης, όπου σταδιακά θα δημιουργούνται βάσεις δεδομένων, εμπειρία που θα μοιράζεται ανάμεσα στα σχολεία και αποτίμηση των καλών ή όχι προσπαθειών. Καθώς αυτά είναι απλώς κάποιες πρώτες σκέψεις, περιμένω απάντηση σου και άλλων φίλων.

Γειά σου Χαράλαμπε, καλή χρονιά, κυρίως με καλή διάθεση!

Λίγο καιρό μετά την αρχική σου πρόταση, βρέθηκα κι εγώ να ανιχνεύω τα μονοπάτια της εκπαιδευτικής ρομποτικής (ακόμη δεν έχω αρχίσει κάτι, αλλά μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον θέμα) και νομίζω πως αξίζει να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας όσοι ενδιαφέρονται, είτε καταλήξουμε σε δημιουργία ομάδας είτε όχι. Είμαι καθηγητής Φυσικής σε Γυμνάσιο και συμφωνώ με την αρχική σου σκέψη. Θα χαρώ να μάθω πως υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον από σένα ή από άλλους συναδέλφους.

Γεία σου και σένα Εύη, ελπίζω να ενδιαφέρεσαι ακόμη.

Νίκος

Αγαπητέ Νίκο, ήδη είμαστε τρεις (Εύη δεν επικοινώνησες ξανά). Πληροφοριακά, μπορώ να σου πω, ότι στο σχολείο μου, το 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκμάθησης ρομποτικής με μαθητές της Β΄τάξης. Βέβαια, επειδή και εκεί είμαστε στην αρχή, ακόμα ψαχνόμαστε για τις μεθόδους, την ύλη διδασκαλίας κλπ που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Είμαι πρόθυμος για οποιαδήποτε ανταλλαγή πληροφοριών κλπ ακόμα και για τη δημιουργία κοινών projects στο μέλλον!

Γεια σας και καλη χρονια.

Και βεβαια ενδιαφερομαι, μαλιστα κανονιζω τωρα να παω τα παιδια σε ενα προγραμμα ρομποτικης στο noesis που τρεχει αυτη την εποχη (καθε Κυριακη). Το σχολειο μου (1ο Γυμνασιο Πυλαιας) εφαρμοζει το πιλοτικο πρόγραμμα του νεου προγραμματος σπουδων που εντασει την εκπαιδευτικη ρομποτικη στο προγραμμα. Αλλα εκτος απο το διαδικτυο δεν εχω αλλη εμπειρια. Αν κανετε οτιδηποτε θα δω την ειδοποιηση (Νικο, εχεις το τηλεφωνο μου).

καλη σας χρονια

ευη

 

 

Γειά σας Χαράλαμπε και Εύη, έχετε προχωρήσει ήδη, μπράβο, ελπίζω να σας προλάβω. Για την ώρα, κάποιες ερωτήσεις:

Εύη ετοιμάζομαι να πάω κι εγώ στο "Νόησις" να ρωτήσω "τι και πώς", οπότε ελπίζω σύντομα να είμαι ενημερωμένος. Διάβασα κι εγώ την ανακοίνωση για το πρόγραμμα ρομποτικής που στήνουν εκεί για τις Κυριακές, έχει κόστος συμμετοχής 100€/άτομο αν θυμάμαι καλά, κανόνισες εσύ κάτι διαφορετικό επειδή πρόκειται για ομάδα σχολείου; προμηθεύτηκε το σχολείο σου σχετικό εξοπλισμό; ή σχεδιάζεις κάτι άμεσα;

Χαράλαμπε, το σχολείο σας προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό; από πού; με τι κόστος; ξεκίνησες να κάνεις κάποιο πρόγραμμα εντός ή εκτός ωραρίου; τι εννοείς ύλη διδασκαλίας; (υπάρχει κάτι τέτοιο για τόσο πρωτοποριακά θέματα;)

Και κάποιες σκέψεις:

Νομίζω πως θα ήταν καλό να δουλέψει σαν προαιρετικό πρόγραμμα εκτός ωραρίου σχολείου, με ομάδα (ή ομάδες) λίγων παιδιών, ανάλογα με τον αριθμό ρομπότ που θα υπάρχουν στη διάθεσή μας. Έχω ακούσει πως σε κάποια ιδιωτικά σχολεία το λειτουργούν σε μορφή "κλαμπς" που γίνονται επιπλέον. Αν γνωρίζετε κάποιο συνάδελφο από ιδιωτικό με τέτοια εμπειρία, ίσως μπορεί να μας δώσει κάποιες ιδέες.

Θα επικοινωνήσω μαζί σας σύντομα.

καλή αρχή και για το 2012!

Νίκος

Για την Εύη: Δεν γνωρίζω πολλά για το πρόγραμμα του νόησις (αν και έχω καλούς φίλους εκεί), αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλό σαν πρόγραμμα γνωριμίας (ελπίζω να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου). Από κει και πέρα οπωσδήποτε για να υπάρχει ουσιαστικό όφελος θα πρέπει το σχολείο να έχει το/τα δικό/δικά του σετ ρομποτικής και να δουλεύει με αυτά. Νίκο, εφόσον έχεις οργανική στο σχολείο και σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς, μπορείς να το προτείνεις στο διευθυντή να αγοραστεί ένα σετ καταρχήν, είτε μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είτε μέσω της σχολικής επιτροπής. Στο σχολείο μου χρησιμοποιούμε δύο σετ, ένα το εμπορικό που είναι δικό μου και ένα το educational που έχει αγοραστεί για το σχολείο από την Διερευνητική Μάθηση. Οι μαθητές είναι 15 και εργάζονται στη συναρμολόγηση εκ περιτροπής. Το πρόγραμμα είναι δηλωμένο σαν πολιτιστικό (η περίοδος δήλωσης των προγραμμάτων έχει λήξει, αλλά πάλι υπάρχουν τρόποι για να το δηλώσεις, π.χ. σαν etwinning). O αριθμός των μαθητών με ένα σετ δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 12 πιστεύω. Ο τρόπος που μπορεί να διδάξεις τώρα μπορεί να είναι ξεκινώντας από την αρχή, την αλφαβήτα δηλ. ή να ξεκινήσεις ένα πιο σύνθετο  πρόγραμμα και να μάθουν τα παιδιά μέσα από αυτό. Επίσης βέβαια μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο τρόπων. Πέρα από τις δραστηριότητες που προτείνονται από το ίδιο το σετ, υπάρχει πληθώρα άλλων στο διαδίκτυο, που μπορείς να επιλέξεις και να τροποποιήσεις για το project σου. Πιστεύω, καθώς η ρομποτική προτείνεται στα παιδιά, έχοντας εσύ το σετ ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τις πρώτες δραστηριότητες με τους μαθητές, αν μάλιστα δεν έχεις πρόβλημα να τους ομολογήσεις ότι και συ τώρα μαθαίνεις. Τα πράγματα είναι τόσο απλά! Εύχομαι να γίνουμε περισσότεροι και κάποια στιγμή να βρεθούμε και από κοντά να τα πούμε.

RSS

© 2024   Created by Κορρές Γιώργος.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης